Present

Nä...jag ska faktiskt inte visa er något jag har fått. Det får vänta till en annan gång. Jag ska istället visa er något som jag har gett.


Min man fyllde tidigare i år 30 och eftersom jag har en man som har så innerligt svårt för att önska sig saker (i kombination med att jag då hade lite dålig fantasi) valde jag istället att sprida ut presenterna. Han får något nytt när jag kommer på något skoj att ge honom.



Denna tavla är present nummer 5. Ska han få 30 måntro? Då får jag öka tempot...annars hinner han ju fylla 31 (och kanske 32) innan jag är klar.


Romantisk som jag är lämnade jag denna i soffan innan jag åkte iväg till Aberdeen, med ett litet kort för honom att läsa.



Själva tavlan har jag gjort med hjälp av dator. Är väldigt förstjust i det skrivna ordet och har helt enkelt valt att sätta ihop en massa ord som jag assoscierar till min man och vad jag känner för honom. Ramen är köpt på IKEA och den svarta kanten på passepartouten har jag målat själv (med spritpenna...man tager vad man haver...)


Ett fint band och ett kort...så mycket mer inslagning tyckte jag inte behövdes. Vad det stod i kortet? Något sockersött och übergulligt...

Nygamla stolar

Jag är ute på resa, men jag har med mig lite i bagaget (ett USB minne åtminstone) så att jag kan bjuda er på lite nytt, även om jag denna och nästa vecka är i Aberdeen. Idag tänkte jag visa er ett stolfynd jag och maken gjorde i lördags. De hade mer eller mindre precis kommit in till Miljömarknaden, så vi hade verkligen tur.


Vi har letat runt lite efter stolar till matbordet i vardagsrummet. Planen var från början att vi skulle köpa begagnade stolar, i olika modeller, och måla alla i samma färg. I lördags hittade vi dock dessa fyra stolar och det blev till att tänka om lite. Vad gör de att de är i samma modell när de är så fina!



Då de redan är vitmålade blir det ganska lätt att fräscha upp dem. Rengöring och två lager färg är nog allt som behövs. Ja...förutom nytt tyg på dynorna. Det orange tyget, som nu sitter på dynorna, har sett sina bättre dagar. Ska ut på tygjakt när jag kommer hem!


Jag är verkligen jättenöjd med våra "nya" stolar. Snygga i designen och lätta att fixa till precis som jag vill ha dem. Att de sedan var riktigt billiga, fyra stycken för 200:-, skadar ju inte heller.


Innan jag slutar för idag vill jag passa på och tacka alla er som lämnar så snälla hälsningar! Jag försöker titta in hos er alla, men vissa av er har lösenordsskyddade bloggar, och då får jag tacka er här istället!

Nä...nu ska jag vänta på att maken kommer hit. Härligt att få besök och en helg tillsammans i Aberdeen. Och eventuellt firar vi att någon av oss (kan det vara jag?) blir lite äldre idag. Hujedamig.


Brickbord

Å vad snälla ni är som lämnar så söta kommentarer om min blomsterlönn. Om ni bara visste vad glad det gör mig! Särskilt eftersom jag sitter på jobbet och försöker släcka bränder från i eftermiddags (har nog lyckats nu, eventuellt pyr det bara lite i hörnet därborta). TACK!

Tänkte visa er ett brickbord som står hemma i vårt vardagsrum. Tidigare i våras köpte jag och maken två stycken av dessa på Bohus. De var på specialpris - ta två betala för en.


Den lilla spegeln är ett alldeles färskt inköp, från den norska nätbutiken Boligfryd. Framför den står Iittalas Marimekkoskål med torkad lavendel i. Rätt som det är, när man sitter i soffan, luktar det plötsligt lavendel - helt ljuvligt.


Den lilla grå keramikskålen är från Mateus. Den rödgula färgen på äpplena gör att de verkligen ser så goda ut. Faktum är att det i skrivande stund bara ligger två stycken kvar i skålen. Ljusstakarna kommer från Indiska, Sia och Fryd. Tittar ni noga i spegeln ser ni också vår vackra provisoriska lampa över matbordet...


Och tittar ni noga i spegeln på bilden till höger ovan så ser ni de ännu vackrare provisoriska matbordsstolarna. Förhoppningsvis byts de ut snart, gärna i helgen. Den vackra mattan, av flyttkartong, fullbordar skapelsen. Snacka om nytänkande!

Nej...skämt åsido. Jag håller på och oljar in matbordet, som är i massiv ek. Och då behöver man ju skydda golvet. Dock fick jag ta en paus i inoljandet över helgen. Men kartongerna orkade jag inte ta bort.

Nä...nu tror jag nog att det är dax för mig att åka hem igen. Var hemma och åt middag, men oroade mig lite väl mycket för dessa bränder...så jag var helt enkelt tvungen att åka tillbaka och fixa.

Blomsterlönn

Den 2 mars i år planterade jag tre små sticklingar från en blomsterlönn. Då såg den inte ut att vara mycket för världen, men jag kan meddela att den har växt!


På 25 veckor har den växt från något litet, med typ 10 blad, till något betydligt större, men en hel massa blad och en hel massa blommor. Är lite stolt över mig själv och tänkte att jag skulle visa er hur den ser ut nu, när den står i full blom. Räknade igår - 26 st blommor. Och en massa knoppar som ännu inte slagit ut.



Nu ska ni inte tro att jag går omkring och pysslar om denna dagligen. Nix, inget överbeskyddande, inget millimietervattnande. Egentligen har jag faktiskt varit lite elak mot den. Jag har klipp den, låtit den torka och dessutom flyttat den till en ny lägenhet (inklämd med mig i framsätet av flyttbilen). Har den tagit skada av detta? Troligtvis inte.



Jag gillar verkligen den här blomman. Den orange färgen på blommorna är alldeles lagom orange för att jag inte ska tycka att den tar över. Istället blir den en liten färgklick där den står, numera i vardagsrummet.



Jag gillar för övrig blommor som blommar.  Är alltså inte så mycket för palmer, garderobsblommor eller dyligt. Jag gillar liksom sporten i att få en blomma att blomma, och gärna med massor av blommor. Hemma hos oss finns därför 1st blomsterlönn, 2 st hibiskusar, 3 st pelargoner och 1st okridée. Vi får väl se vilken av dem jag visar härnäst...


Cliff

Jag har funderat på vad jag ska bjuda er på idag, så här inför helgen. Har egentligen inget inredningsrelaterat på lager...det är mest flyttkartonger och allämt rörigt hemma hos oss nu. Idag blir det därför ett inlägg som inte har ett dugg med inredning att göra. Det är nämligen så att mina föräldrar köpte ny hund i våras och den lilla godingen bara måste få vara med i min blogg.


Lille Cliff är en Berner Sennen hund och på dessa bilderna är han ungefär 3 månader gammal. Herregud vad söta dem är i den här åldern! Man kan verkligen sitta i evigheter och bara titta, och har man tur hinner man med lite mys också, innan något annat plötsligt blir mer intressant.


När vi kommer hem nästa gång, till jul, kommer han inte alls att vara så här liten. De växer fort! Men förhoppningsvis är han då fortfarande lika härlig i humöret - glad, lekfull och lite kaxig. Eventuellt, för min mors och fars skull åtminstone, har han då även lärt sig att man inte ska smita över till grannen och bajsa i den trädgården...

Ha nu en riktigt fin helg allesammans! Här ska det blir soligt och fint. Planerna? Det tar vi som det kommer.

IKEA 2009

Så damp den då ner i brevlådan - IKEA-katalogen anno 2009. Igår när jag trött, blöt, kall och hungrig kom hem från jobbet låg den där i lådan och väntade. IKEA-guden visste tydligen att jag behövde lite uppmuntran.

Om jag nu ska vara ärlig så var det inte alltför mycket som fick mig att vilja ta mig snabbt som bara den till närmsta IKEA-varuhus. Men kanske ska det vara så med den nya katalogen? Det kanske krävs att man bläddrar igenom katalogen ett par gånger innan den sätter sig? Nu har ju jag bara tittat igenom den 2 gånger...kanske känns det annorlunda efter gång tre?


Denna lilla gungstol, ROFYLLD, är iallafall en av nyheterna. Tycker den är väldigt söt, men vi har ju inga egna barn ännu, så kanske är det lite väl onödigt att inhandla en redan nu... Men ett litet tips till alla er som har barn!


De svarta stolarna ovan, INGOLF, är jag lite sugen på, fast då i vitt. Vi har precis köpt nytt matbord i massiv ek och jag planerar att ha vita stolar till. Nu är inte just dessa stolar nyheter, men jag tänkte ni skulle få se ändå... Den lilla vita hyllan på väggen, STENSTORP, verkar dock vara ny för i år. Är ute efter vita hyllor, bland annat till TV/gästrummet, men jag kommer nog försöka tillverka dem själv.


Sängen ovan, LILLESAND, tycker jag också är fin. Dock inte något som vi kan ha hemma, då maken är så pass lång att en säng på 200 cm med gavel i fotändan inte fungerar. Men den hade varit fin... Kanske om man haft en stor altan. Då kunde man haft den stående där med en massa kuddar och filtar i. Snacka om mysigt!

Sedan tycker jag att linneskåpet, HEMNES, är otroligt fint. Om det inte hade varit för att det varit gult. Gula möbler går helt enkelt inte hemma hos oss. Varför kunde de inte haft denna i vitt?!? Flera av de andra HEMNES möblerna finns i vitt, men inte just denna. Hade den gjort det hade det nog blivit ett köp...men nu...sorry IKEA.

Det var dagens analys av nya produkterna från IKEA. Ska sätta mig och ordentligt titta igenom katalogen och kommer med en mer generell analys...kanske kan jag visa det jag absolut inte tyckte om någon annan gång...

Alla bilderna i inlägget kommer från IKEAs katalog för 2009.

Tillägg: Jag bor i Norge och får den norska katalogen. Kan vara så att den kommer tidigare här än i Sverige, för om man kollar respektive hemsidor så finns den nya katalogen inte med på svenska hemsidan, men däremot på den norska. Knepigt...man skulle ju kunna tänka sig att Sverige vore först när det gäller just IKEA-kataloger. Så fråga - har ni i kära fosterlandet fått den ännu?!?

Lysøen

Så var det då måndag igen. Helgen har varit bra, med strålande sol och en massa båtar på lördagen (visar er senare när minneskortsläsaren behagar komma fram). Igår flyttade vi det sista och städade ut gamla lägenheten. Puh! Jobbigt, jobbigt, men nu är det klart och vi kan fokusera på kaoset i nya lägenheten.

I brist på annat att visa... En bit utanför Bergen ligger ön Lysøen, där den kände norske violinisten Ole Bull hade sin sommarvilla, som nu är museum. Jag kallar det villa, för det kan helt enkelt inte benämnas som en sommarstuga.



Hit ut tog vi oss när mina syskon var på besök. Strålande väder var det och med en kort båtfärd ut till ön kände vi oss uppladdade för en rundtur i denna speciella villa. Om ni är förtjusta i snickarglädje så har ni det utlimata här - snickarglädje à la lux!



Tänk er att få göra entré till den egna trädgårdfesten via den trappan! I lång svepande vit klänning och en rosa ros i håret. Drömma kan man ju...



Två vackra varianter på solstolar. Den klassiska Adiron stolen fungerar ju alltid - och får mig alltid att önska, önska, önska. Men denna gång tog nog den vänstra varianten ledningen. Tycker verkligen att den är så snygg!



Tänka sig - av allt som fanns att titta på i denna villa, så var det denna solstol som jag tyckte bäst om. Undrar just om det var tanken med detta musem?


Snart så!

Idag skiner solen! Lagom till helgen har den behagat titta fram och allt känns genast lite bättre. Visst, det blåser en del, men vad gör det när solen skiner och solglasögonen får komma till användning? För att fira lite extra idag (det är ju faktiskt snart helg) så har jag mina röda solglasögon, som ligger här och väntar på att jag ska stänga av datorn och ta mig ner till stan, där svärföräldrarna väntar.


Bilden ovan, på ett Paradisäppelträd, tänkte jag skulle passa till dagens inlägg. För ibland känns det ju som om man lever i Paradiset...när solen skiner och det snart är dax att gå hem! Man behöver inte så mycket mer för att bli lycklig.

En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!

Sovrumsrenovering

Som jag nämt har vi ju renoverat vårt sovrum. Detta började vi med så fort vi tog över lägenheten och hann väl nästan klart innan vi var tvugna att flytta in. Det som fortfarande saknas är att fixa till några lister.


Tänkte i alla fall att jag skulle visa er några bilder på hur det har sett ut därinne under renoveringsfasen. Självklart hade jag lite väl bråttom att komma igång, så några riktiga förebilder finns faktiskt inte.



Vi började med att riva ner de hemska vita plastiga strukturtapeterna som satt på väggarna. På vissa ställen var det bara att ta tag och dra, på andra stället var det lite mer jobb. Problemet vi hade var att när vi drog bort tapeterna drogs de undre lagren med och vi kom på vissa ställen ända ner till spånskivan. Som synes på bilden ovan hade vi ett något fläckigt resultat efter tapetrivningen.


Spånskivor suger ju åt sig färg som inget annat och för att motverka detta målade vi först ett lager med vit färg blandat med tapetklister (tack pappa för tipset). Därefter spacklade vi och slipade för glatta livet, innan det blev ytterligare ett färg/tapetklisterlager.



Därefter kunde vi börja måla väggarna med den egentliga färgen, en cappuchino färgad sådan. Ena väggen, den som sängen numera står emot, valde vi att tapetsera. Tapeten kommer från Duro och köptes på deras fabriksbod utanför Gävle nu i somras. Är jättenöjd med denna tapet!



Färgerna i sovrummet är bestämda utifrån en stor tavla, som vi köpte på vår bröllopsresa i Thailand (som en bröllopspresent till oss själva) för att ha ovanför sängen. Vi är ju inte färdiga med allt fix härinne ännu, men jag känner mig väldigt nöjd med färgvalen. Det känns riktigt lugnt och skönt - precis det man vill ha i ett sovrum.


Mer bilder kommer...då allt är färdigt. Listerna ska fixas till, gardiner, tavlor och spegel ska upp, och så allt annat småplock förstås.

Särdals kvarn

Jag hade egentligen tänkt bjuda på ett inlägg rörande vår sovrumsrenovering, men då minneskortsläsaren inte har lokaliserats ännu efter helgens flytt, bjuder jag på något där bilderna redan är nedladdade från kameran.

Söder om Falkenberg ligger Särdals kvarn (blev för övrigt tipsad om detta ställe hos Tidsmästarinnan) och dit passade vi på att fara när vi var nere i Varberg i somras.


Inne i själva kvarnen fanns en fotoutställning, med vackra naturbilder. I kvarnbutiken passade vi på att köpa fläderblomssaft och sylt - äpple och kanel. Tror att det kommer att passa helt utmärkt till en bit riktigt god ost.

Vid kvarnen ligger även trädgårdsbutiken "Tidlösa Trädgård" (tydligen med en massa fint för inredningstokiga), men tyvärr var den stängd just den dag vi var där. Passade dock på att ta ett par kort på hur det såg ut ute i butikens trädgård.


Lunch passade vi på att äta på Kvarncafét, fantastisk god lax med färskpotatis blev det för mig. Inne på Kvarncafét, på toaletten för att vara ärlig, hängde denna supersöta hylla. Ni får inte tro att jag har för vana att ta kort inne på toaletter, men denna gång gjorde jag faktiskt det. Jag tyckte nämligen hyllan var så fin!


Tro inte heller att jag har för vana att plocka bort allt "hylltillbehör", så hemsk är jag inte. Den var faktsikt helt tom, som ett litet smycke i sig.


För er som har möjlighet, och vägarna förbi, rekommenderar jag helt klart ett besök. var bara lite förutseende och kontrollera trädgårdsbutikens öppettider...om ni är sugna på shopping det vill säga.

RSS