Komplett boende

Boken Komplett boende hittar man i min lilla hög med inspirerande inredningsböcker. Här i finns fyra olika inredningsstilar beskrivna - Simple chic, Easy living, Moderna rustic & New Romance. Varje stilkapitel är uppbyggt på samma sätt och går igenom grundtanken, färger och material, för att sedan inspirera med miljöer under rubrikerna Välkommen, Sitta, Äta, Laga mat, Sova, Bada, Arbeta och Förvara.

                

Simple chic är en moderna version av den klassiska inredningen, med hållbar och tidlös design som ledord. Färgpaletten innehåller grått, vitt och naturfärger, så som aubergine, plommon och ockra. Material som mörkt trä, läder, ull och natursten utgör basen. Man eftersträvar enkelhet och harmoni, med det ska fortfarande andas lite lyx.

                                 

Easy living, det är djupa soffor och härliga schäslonger, lågt tempo och ett avspänt hem. Färger och material är ljusa, funktionella och sensuella. Färger som används är mjuka grå och biege nyanser, blandat med pasteller i blå, lila och rosa toner. Det jobbas med samspel mellan blankt och matt, strävt och slätt, hårt och mjukt.


Modern rustic
knyter an till livet utomhus, med naturliga material, dämpade färger och återhållsam utsmyckning. Gränsen mellan ute och inne suddas ut. Biege och brunt, med dovt grönt, blått och lila, utgör basen i färgpaletten. Material som sten, lera, ull, tovat och flätat kombineras med behandlat trä, i både mörka och ljusa toner. Föremål får gärna vara slitna repiga, rostiga och blekta. Växter utgör även en viktiga del i inredningen.

                                 

New romance bygger på kombinationen mellan romantik och modernism. Blomstermotiv och levande blommor är viktiga, gärna i orginella kombinationer och färgval. Former på möbler är dekorativa, men inte svulstiga. Färger som används är livfulla - rött, rosa, blått, lila och grönt. Olika stilar blandas, hemtrevligt med exotiskt, gammalt med nytt.

                

När jag tittar i den här boken och läser om de olika stilarna kan jag inte låta bli att undra - vilken stil är jag? Är det verkligen möjligt att bara hålla sig till en stil? Själv hittar jag något inom varje stil som jag tycker om. Dessutom hittar jag en hel del bilder som tycker kunde passa in under flera av stilarna. Vem av er vågar sig till exempel på att gissa till vilken stil bilden på badkaret tillhör?


Själv låter jag mig inspireras av alla vackra bilder och skulle jag välja blir det nog en kombination av Simple chic och Modern Rustic. Så det är väl bara att sätta igång? Boken avslutas nämligen med en del kallad Det praktiska. Här ska jag nog finna en hel massa råd och tips till att skapa det kompletta boendet. 

Till er information. Boken är i Sverige utgiven av Richters förlag 2001. Orginalet är nederländskt och heter 100% wonen. Flertalet författare, stylister och fotografer har varit inblandade, men huvudtexten är skriven av Chris Muyers. Tyvärr har jag inte hittat någon nätbokhandel som säljer denna bok.

Kommentarer
Postat av: Tidsmästarinnan

Hi hi, jag tänkte på varje del du beskriver - åå, det DÄR är ju fint!

Låter som en himla bra bok, kanske man skulle kunna kolla på bibblan?

Hoppas du har det bra i vintervädret.

Kram!

Susanne

2009-02-10 @ 22:38:42
URL: http://tidsmastarinnan.blogspot.com
Postat av: Milla S

Tack för det boktipset! Ska önska mig den!

Kram

2009-02-10 @ 22:51:23
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Minime

Jeg ville gjettet på at det var et bilde fra Rustic Living. Badekaret så rustikt ut. Ellers så er jeg enig med deg. Jeg klarer ikke å plassere meg innenfor en stil. Det blir litt av hvert. Hva kalller man det? Nordisk rot? He, he. Eller nordisk mangfold kanskje. Ha en fin dag.

2009-02-11 @ 13:28:39
URL: http://saligrot.blogspot.com
Postat av: Annika

Ser ut som en inspirerande bok. Kanske vore något att ha o bokhyllan :)

Ha det gott, kram

2009-02-11 @ 17:49:26
URL: http://mindrom.blogspot.com
Postat av: Anonym

For en stilig bok, og se på det badekaret! Litt av noe vakre ben :)

2009-02-11 @ 19:29:14
Postat av: LillaLykke

For en stilig bok, og se på det badekaret! Litt av noe vakre ben :)

2009-02-11 @ 19:30:15
URL: http://lilla-lykke.blogspot.com/
Postat av: Malin B

Jag är helt klart en blandad person. Jag älskar gamla möbler/saker med sin egen historia och minnen för att blanda med något hypermodernt.

Omväxling förnöjer.

2009-02-11 @ 19:49:34
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej!

Din blogg inspirerar verkligen!

Hälsningar maria

http://mariarenoverar.blogspot.com/

2009-02-12 @ 14:41:08
URL: http://mariarenoverar.blogspot.com/
Postat av: Tidsmästarinnan

Halloj Jill!

vilken konnässör du är - visst är det Godiva!!

Mycket mumsiga tycker jag :-)Kram!

2009-02-12 @ 15:38:29
URL: http://t
Postat av: Mallaco

Härliga bilder!

Jag älskar alla stilar och vill blanda hejvilt. Nu försöker jag att inte spreta så mkt.. för hur skulle det se ut=)

Jag är en som verkligen ändrar mig efter humör!!

Kram

2009-02-12 @ 17:21:52
URL: http://mallaco.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Jag älskar att titta på bilderna och inspireras av inredningsböcker. Man kan hitta massor av snyggt och få idéer. Men ofta tycker jag att texten känns lite väl "pekpinnig", så jag brukar inte bry mig så mycket om den. Kanske det kan passa för vissa att få lite vägledning men för mig är nog inredning mer en njutning, och jag tänker inte så mycket på vilken stil jag tillhör på det sättet... ;-)

2009-02-12 @ 19:39:10
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Lissen

Kanske den här boken finns på bibloteket.

Ser ut att vara mysig läsning. Drömma lite,L!

2009-02-14 @ 15:08:10
URL: http://lissento.blogg.se/

Lämna en hälsning

Mitt namn
Kom ihåg mig

Min e-postadress (publiceras ej)

URL till min blogg

Min hälsning

Trackback
RSS