Jag flyttar

Jag har flyttat bloggen min, och ni hittar den numera på adressen

http://fyrarumochkok.blogspot.com/

Jag hoppas att ni alla följer med mig i flytten!

Torkad hortensia


Kommer ni ihåg min fina rosa hortensia, som jag införskaffade tidigare i vår? Tyvärr klarade den inte vår veckolånga bortavaro för några veckor sedan, utan såg riktigt tråkig ut när vi kom hem igen. Inte så mycket att göra åt det, men räddas det som räddas kan.

Jag vet inte om det finns några speciella tips och trix när det gäller att torka Hortensia på bästa sätt. Jag har iallafall bara klippt av blommorna, men ganska lång stjälk, lagt de på ett fat och låtit de torka. Det är mycket troligt att de hade blivit bättre om man hängt dem upp för att torka, som det är nu blev de lite platta på ena sidan. Eftersom jag nu hade tre stycken blommor så har jag "trollat bort" det genom att binda ihop dem till en liten bukett, som nu hänger på tallrikshyllan i arbetsrummet.

Färgen på blommorna tycker jag är väldigt spännande, då den skiftar från ljust gult till ljust lila. Jag undrar om den kommer behålla färgen, eller blir mer och mer gul/biege?
 
Nu när vi går in i sommarsäsongen kommer det troligen bli mindre bloggande från min sida. Som för så många andra vill jag nu tillbringa så mycket tid som möjligt ute. Alltså trappar jag ner bloggtempot lite, tar dagen som den kommer och hoppas på en härlig sommar, med mycket sol och värme!

En blommande balkong


Vi har en väldigt liten balkong, bara ungefär 2-3 kvadratmeter stor. På golvet har jag lagt en plastmatta i svart och vitt. Det gör att det ser lite mer ombonat ut, dessutom täcker det för nästan allt av den numera ganska slitna trätrallen. Även räcket och färgen är slitet, men det blir inte fixat förrän nästa år (då vi kanske har fått med oss grannarna på idén att bygga ut balkongerna). Tills dess ryms det en stol, där man kan sitta och njuta av värmande sol och härliga sommarblommor.

                  

På den lilla bänken står två krukor och en låda, där jag placerat en basilika och en pepparmynta. Basilika till maten, och pepparmynta till sommarens Mojitos. I den ena krukan har jag bland annat planterat en ljust rosa Dahlia, i den andra krukan en Lavendel tillsammans med två små Isbegonier.
 
Två stycken blomlådor har jag också, men de har jag ingen riktigt bra bild på. Däri har jag iallafall planterat Afrikanska prästkragar, samt en Snöflingeblomma i vardera. De är ju hängväxter, så jag har tillverkat varsin klätterställning av tjockare ståltråd till dem, istället för den smått tråkiga i grön plast som kom med på köpet.

                  

På balkongräcket står dessutom ett mini-fågelbad, som jag köpt i Tyskland. Nu väntar jag mig inte köbildning av badsugna småfåglar, utan det är mest som dekoration.

                  

Så ser det alltså ut på vår balkong. Fullt med blommor som jag kan sköta om i sommar. Vill vi äta utomhus så har vi trädgården vi delar med grannen. Där planerar vi att bygga en gemensam terass, så nu hoppas vi på fint väder i sommar.

Tallrikshylla

I Norge är Annandag Pingst fortfarande en helgdag, så här i Bergen har vi njutit i fulla drag av långhelg i strålande sol. Himlen har varit blå och jag har planterat sommarblommor och gjort fint på balkongen. Bilder kommer lite senare.Under trappan i vardagsrummet har jag inrett en liten läshörna till mig själv. På väggen har jag hängt upp en tallrikshylla, för boken eller tidningen jag för tillfället läser, eller för sådant jag bara tycker är fint att titta på.


Tallrikshyllan köpte jag på loppis för ett halvår sedan (för 40kr!), och den var då målad i en mörkt rödbrun färg. Min tanke var först att jag skulle måla den vit, men efter närmare funderingar ångrade jag mig. Väldigt mycket i det här hörnet av rummet går i vitt och jag kände att jag ville få in något med lite mer färg.

Den blev alltså blå, ljust duvblå för att vara mer exakt. Färgen köpte jag på Biltema, men har blandat den med vit färg då jag tyckte den blev lite för mörk.


Just nu hittar man här en härlig liten loppisfyndad bok, Nyttevekster heter den, då den är norsk. Den är fylld av fina illustrationer och lärorika texter, om allt från ananas till vinbär.


                  

De små bokstäverna är köpta på Ting - A för vårt efternamn och K & J för våra förnamn. De små träetiketterna med blommönster är egentligen presentetiketter, med "to" och "from" tryckt på baksidan. Men de är ju dessutom fina att använda som dekoration. På tallrikshyllan har jag också placerat inbjudan till vänners bröllop i september, den får vi ju inte tappa bort!  


RSS