Renoverade stolar

Kommer ni ihåg stolarna vi köpte för ett par månader sedan? Det har tagit ett tag, men nu är alla 4 fint målade och har nytt tyg på sitsarna. De var ju vita redan då vi köpte dem, med det behövde absolut bättras på. Så fyra stolar har slipats och därefter målats med två lager vit färg. De var från början målade i en ganska så blank färg, men nu valde vi en matt vit färg. Kände att det passade bättre till bordet i massiv ek.

Matbordet står i vardagsrummet, då köket är för litet för ett stort bord. Under bordet ligger en likadan matta som vid soffan (syns i förra inlägget), för att binda ihop de två delarna. Mattorna, som är inköpta på Åhléns, är vävda i ett diskret rutmönster, i vitt och biege. Bilderna togs i helgen, då vi hade strålande sol och en massa snö. Därav de extremt vita fönstrena.


Det hemska och slitna orange/bruna tyget är ett minne blott. Dessutom har vi bytt ut stoppningen. Kändes lika bra att göra det ordentligt. Tyget som nu sitter på sitsarna är ett smalrandigt grovt bomullstyg, inköpt på Stoff og Stil (eller ja...Stoff och Stil för er som bor i Sverige...). Naturvitt och grågrönt i färgen.

Hemma i lägenheten har jag nu börjat adventsstäda! Härligt att få det gjort, så att man kan börja med det som är roligt - att adventspynta! Igår hann jag dessutom med en snabb tur till två av mina favoritbutiker här i Bergen. Blev ett par inköp. Ett fat i zink till adventsljusstaken, några julgranskulor i fattigmanssilver (kan aldrig motstå...), ett ljushus från Walther & Co och ytterligare några småsaker. Lyckades göra av med en massa pengar på väldigt kort tid...

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilka fina stolar!!! Ser jättefint ut och vad mysigt du gjorde i inlägget nedan också. Fint med ljusen och så fårskinnet där också.



Hoppas att allt är bra!



kram Johanna

2008-11-26 @ 10:29:05
URL: http://radhusdrommar.blogspot.com
Postat av: iden

Hehe, fort gjort å svi av litt for mye penger:) Så kjempeflotte stolene ble, og så utrolig mye finere det trekket var!! lurt å gjøre jobben skikkelig når den først blir gjort - enig med deg!!



Hehe, litt luksusproblem da - at man ikke vet hva man skal velge å gjøre!:) Koselig du likte hjertene:) Uten pynt tok det ca 5 min å lage et hjerte - så vet du det;)



Fin onsdag til deg også!!!:)

2008-11-26 @ 10:49:43
URL: http://galleriden.blogspot.com
Postat av: B-M

Stolarna blev jättefina! Det ser så ljust & fräscht ut hemma hos er! Ha en bra dag! Kram

2008-11-26 @ 11:43:47
URL: http://vardagar.wordpress.com
Postat av: Annika

Snygga stolar och dem blev bra med det tyget. Här har snön börjat att försvinna med. Typsikt nu när vi väntar på advent. Adventsstäda hoppas jag på att få göra imorgon kväll eller på fredag. För då ska mitt julhem stå klart :)

Ha det toppen kram

2008-11-26 @ 14:42:22
URL: http://mindrom.blogspot.com
Postat av: Christine

Utrolig vakre stoler. Nytt trekk var alt som skulle til :-) Klem

2008-11-26 @ 20:36:48
URL: http://christinesinterior.blogspot.com
Postat av: elena cn

Stolarna var verkligen proffsigt gjorda!

Jag har redan börjat att sätta upp julgardiner, adventsstakar och stjärnor. Det blir såååå mysigt!

2008-11-26 @ 20:41:41
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: Malin B

Alltid en fröjd för ögat att kika in hos dig och se vad du pysslat med.

Jätte tjusigt!

Att renovera saker FÅR ta tid, mycket bättre att göra det ordentligt.



2008-11-27 @ 08:00:45
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Lena

Vad fint det blev! Vitt är snyggt och kan gärna blandas med trä :) Jag har också nyligen målat stolar och lite annat. Finns bilder på min relativt nya blogg. Älskar inredning så jag kommer tillbaka till din fina blogg :)



Ha en toppen dag!

2008-11-27 @ 10:35:44
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Åh så fint! Jag fick dessutom lite sommarkänsla - kanske för ljusets skull? (men skönt att få tänka på sommar istället för snöberg och minusgrader..) Ni har ju en superfin matplats. Innan jag satsade på de stolar jag har nu letade jag efter typ Leksandsstolar, men det var ju helt omöjligt om jag ville ha något att sitta på den närmsta tioårsperioden... Önskar att jag hade ett Stoff och stil här i närheten. Visst kan man ju beställa, men jag vill gärna se tygerna i verkligheten innan.



Här har det kånkats fram julgrejer, men tyvärr har jag inte orkat ta tag i städningen, så jag har att göra i helgen!

2008-11-27 @ 12:03:50
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Mallaco

Så fint!!

Nu är städning, tvättning och julpyntandet klart och jag sitter som en sackosäck i soffan=)

Helt slut. Var t.om svettig efter dammsugningen att jag fick ta en dusch. Då har man städat ordentligt..hahaha!!!

Skönt att det är klart så man kan njuta ordentligt i helgen av första advent!!!



Ha en fin kväll



Kram kram

2008-11-27 @ 19:34:21
URL: http://www.mallaco.blogsot.com

Lämna en hälsning

Mitt namn
Kom ihåg mig

Min e-postadress (publiceras ej)

URL till min blogg

Min hälsning

Trackback
RSS