The simple floral home


Jag tycker mycket om blommor i inredningen, så helt självklart är favoriten bland mina inredningsböcker The simple floral home. Det är en fantastisk bok fylld av härligt inspirerande bilder. Boken är uppdelad i fem olika kapitel, som alla fokuserar på olika stilar och färgsättningar. Det blommiga i en inredning kan hittas på allt ifrån krukväxter och snittblommor, till keramik, tyg, kakel och glas.

                  

I kapitel ett - Fresh and light - ligger fokus på härligt friska färger, som citrongult och gräsgrönt, mot en ganska neutral bakgrund. Gult kan ju vara svårt att få in i inredningen, men här kan man hitta tips om hur man kan kombinera med andra färger och material.

                  


Kapitel två heter Cool and clear, där färgerna blått och lila dominerar. Mörkare toner, tillsammans med mörkt trä och rostad metall, används för att skapa ett djup i inredningen. Vitt och créme utgör basen och ljusare blå toner och lila utgör accentfärger.


                  

I Bold and brilliant är det rosa, rött och orange. Det är lite spansk hetta över det hela och det gäller att inte ta i för mycket. Även här har man använt sig av en neutral bakgrund, och låter färgglada utropstecken stoltsera. Lampan på bilden nedan tycker jag själv är helt underbar och har en plan på en egen skapelse i samma stil.Från hetta till en dovare färgskala, i Soft and subtle blandas brunt, guld, ockra, plommon och mullvad. En ganska spartansk inredning, med få men effektfulla detaljer, skapar ett lugn, utan att det blir tråkigt.

                  


Det sista kapitlet heter Deep and exotic, där mörkare rött och lila, blandat med ljusare rosa, skapar stämning. Ett viktigt inslag är exotiska blommor och detaljer. Mörkt och svärtat trä skapar härliga kontraster till de ljusa väggarna.


                  

Det här är verkligen en härlig bok att bläddra i. Texterna är detaljrika och tar upp allt ifrån hur man ska komma igång, till val av rätt färgkombinationer. Detta är en detaljernas bok och författarinnan fokuserar väldigt på hur viktigt det är att använda sig av dem i inredningen. Rätt par kuddar i soffan lyfter hela rummet, men utan dem känns det platt och inte riktigt färdigt.  Till alla stilar har man valt att använda sig av ganska neutrala baser, vilket gör att det går lätt att förändra. Kanske vill man köra på lite Cool and clear till sommaren, för att framåt hösten göra det lite mer Deep and exotic?


Bakom boken The simple floral home står stylisten Julia Bird, med fotografier av Pia Tryde och text av Jane Newdick. Förlag är Frances Lincoln Limited. Boken finns att köpa på Bokus, för den som är intresserad (och säkert på andra ställen också).


Kommentarer
Postat av: Mariell

Hej!Halkade in på din blogg, och måste säga att den är verkligen jättesnygg! Jag gillar verkligen inredning och tycker att du skriver mycket bra. Det är roligt med tips och sånt om inredning. Ha det fintMariell

2009-05-04 @ 14:58:56
URL: http://reasontobe.blogg.se/
Postat av: Milla

Mysigt med såna här böcker... tack för tipset!

Kram

2009-05-04 @ 15:11:35
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Ser ut att vara en härligt inspirerande inredningsbok! Tycker att det är svårt att hitta fina inredningsböcker i min smak annars.. det mesta är återanvända hem som redan varit med i tidningar. Men detta kändes charmfullt!Oja, det är härligt med äldre skåp som står på ben, känns luftigare då också!

2009-05-04 @ 15:38:41
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Lykkebo

Høres ut som en kjempe spennede bok! Og ja det er utrolig flott og pynte opp loitt med blomster:)Klem

2009-05-04 @ 20:17:43
URL: http://lykke-bo.blogspot.com
Postat av: Malin B

Vilken härlig bok!

Inspiration får man aldrig för mycket av.

2009-05-04 @ 21:36:31
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Johanna

Verkar vara ett jättebra bok, tack för att du visar :-)Blommor i inredningen är ett måste tycker jag.Kramar

2009-05-05 @ 09:55:45
URL: http://radhusdrommar.blogspot.com
Postat av: LillaLykke

For en flott og inspirerende bok! :)

2009-05-05 @ 10:31:19
URL: http://lilla-lykke.blogspot.com/
Postat av: Vicki

Jag gillar blommor kan stå och titta på dem. Fast jag kan inte påstå att jag har så gröna fingrar.Vicki

2009-05-05 @ 12:46:14
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Postat av: Amanda

Åhh vilken fin blogg. Jag snubblade in här av en slump. Ska sätta mig och läsa lite mera nu. ^^

2009-05-05 @ 17:27:51
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Anonym

Denne boken så spennende ut - elsker også å bruke blomster både som dekor og å lage litt farge i heimen!

Så flotte lysetakene ble med hvit porselensmaling - du er jammen flink til å finne og forvandle loppisfunn! :)Ha en flott dag !

klem fra Liv Elin

2009-05-06 @ 00:37:23

Lämna en hälsning

Mitt namn
Kom ihåg mig

Min e-postadress (publiceras ej)

URL till min blogg

Min hälsning

Trackback
RSS