Renovering av TV-rummet

Då är det klart! Renoveringen av TV-rummet är färdig. Varje liten list är målad, tavlorna är uppsatta på väggarna och ljusstakarna är utplacerade.


TV-rummet, som också fungerar som gästrum, är ett av två rum uppe på loftet. Det var tidigare ett pojkrum med blåmålade väggar. Då rummet bara har ett takfönster, för naturligt ljusinsläpp, ville vi ha en så ljus bas som möjligt härinne. Kanske kan det verka som en liten detalj, för de blåmålade väggar var inte speciellt mörka, men det blev en enorm skillnad att måla allt vitt. Dessutom målade vi fönster- och dörrkarm vita.Det gick åt säkert 4 lager med vitfärg innan vi ansåg att den blåa färgen inte sken igenom. Som jag nämnt tidigare har vi tre olika sorters väggpanel i detta rum, samt några väggar som är tapetserade. Tycker det ger en lite spännande effekt. Framförallt ger det lite liv till rummet, då taket, som är helt slätt, tar upp mycket yta.TV-rummet har egentligen varit ett ganska så enkelt rum att renovera, eftersom vi inte har behövt göra något åt underlaget, förutom att spackla igen hål. Eftersom de tidigare ägarna hade målat allt blått, var det bara för oss att måla allt vitt. Ganska så skönt, speciellt efter sovrumsrenoveringen som innebar en massa arbete med underlaget. (Kan ju återigen nämna att sovrummet inte är riktigt färdigt...men det kommer...)

De tre takbjälkarna var tidigare målade i blått, men en massa hål i. Dessa spacklade vi igen och så målades bjälkarna vita.Slutresultatet visar jag i nästa inlägg. Ska ta bilder i helgen, då jag är hemma i dagsljus. Jag vill ju visa er rummet från dess absolut bästa sida, för numera är det verkligen ett rum vi trivs i.


Kommentarer
Postat av: Malin B

"Ett rum vi trivs i" - då är det lyckatt ill 100%.

Färg gör jätte mycket i ett rum!!!

2008-10-02 @ 13:41:48
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vilket jobb! Ska bli roligt att se bilderna på det färdiga resultatet.Ha det gott!Kram Johanna

2008-10-02 @ 16:24:57
URL: http://radhusdrommar.blogspot.com
Postat av: Fröken Fräken

Jag kan visst tänka mig att det gör stor skillnad. Jag målade köket från någon slags hudrosa till vitt och det är ett helt annat rum!Ja, ju äldre man är desto mer uppskattar jag släktsaker och grejer som min mamma har köpt på auktioner och liknande. Det är nästan som att hon visste vad jag skulle börja gilla...

2008-10-02 @ 19:39:58
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Jessica

Se bra ut :) Men nu vill vi se allt! hihi

Trevlig helg!

2008-10-03 @ 08:59:34
URL: http://detsvartataket.blogspot.com
Postat av: Lissen

Vad fint det blir. 4 lager vitfärg.... då förstår jag att det har varit mycket jobb också. Det blir spännandeatt fa se när det är klart!

Trevlig helg!Ps Här är det grått, men regnar inte just nu Ds

2008-10-03 @ 11:06:33
URL: http://lissento.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej Jill!Tack, du är så snäll! kramÅH vad fint det blir..! Ja det är en enorm skillnad när det blir vitt..och det känns så luftigt och ljust.

Det skall bli så kul att se slutresultatet i ditt nästa inllägg!Kraaaam2008-10-03 @ 18:27:38
URL: http://lillablanka.blogspot.com
Postat av: Nettan

Oj vad ni slitit & jobbat, men bra blir det !

Ser med spänning fram emot slutresultatet =0)

Trevlig Helg...

Kram Nettan

2008-10-04 @ 00:31:52
URL: http://bjurtjrnsvillan.blogspot.com
Postat av: lLenal

Ni jobbar hårt hehe:)Men det blir snyggt.Jag vet hur man får slita, med att inte färgen ska lysa igenom.Ha det fint, kram lena.

2008-10-04 @ 19:09:46
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: Isabels värld

Väntar med spänning på bilderna =) Ha en trevlig kväll! Kram Pernilla

2008-10-05 @ 17:19:32
URL: http://isabelsvarld.blogg.se/
Postat av: Junitjej [Bloggarnas stegrace]

Så fint det blir!

2008-10-05 @ 18:12:01
URL: http://junitjejen.se

Lämna en hälsning

Mitt namn
Kom ihåg mig

Min e-postadress (publiceras ej)

URL till min blogg

Min hälsning

Trackback
RSS