Vintriga kuddar

Så var det då måndag igen. I helgen har vi bland annat målat tak i arbetsrummet, varit ute och njutit av snön och solen i skogen, och börjat städa så smått. Man vill ju ha det fint omkring sig til 1:a advent.

Nu när vintern gjort sitt inträde här i Bergen, och advent är i antågande, kände jag att det var dax att byta ut kuddarna i soffan. Fram tills nu har det legat två randiga kuddar, i lite mer somriga färger, från Linum i soffan. Nu har det dock inhandlats nya kuddar, vilket medförde lite mer vinterstämning i soffhörnan.


Vår ljust biege soffa har delvis täckts av  ett quiltat överkast i vitt. Överkastet är från Indiska och ska egentligen ligga på sängen. Anledningen till att det hamnade här är för att vi för tillfället tvättar sittkuddsöverdragen. Men jag tycker att det blev ganska så fint med överkastet såhär, så nu vet jag inte riktigt var jag ska göra. Det är ju inte så att vi bäddar sängen med överkast alltför ofta...

Vi har inget soffbord vid soffan. Vi har väldigt sällan behov för ett bord här, och de gånger man vill ha något tillsvarande att ställa en kopp på fungerar en bricka på fotpallen lika bra. Soffhörnan är placerad framför kaminen och detta är verkligen myshörnan i lägenheten. Med en fotpall framför soffan, istället för ett bord, blir intrycket mjukare och det är precis vad jag varit ute efter. Nu när jag dessutom har lagt en fårskinnsfäll över pallen blir det bara ännu härligare. Att tända några ljus och krypa upp i soffan med en tidning, med elden sprakande i kaminen, är verkligen den perfekta avslappningen.


Sen hade jag ju köpt nya kuddar. Det var ju det jag började med... Mina snälla syskon gav oss ett presentkort på Marimekkobutiken då det besökte oss i somras. Och nu har vi äntligen köpt något för det! Dessa två kuddar kändes bara så rätt när jag såg dem. Och snälla maken var helt med på noterna och lät mig bestämma. Mönstret heter Lumimarja (snöbär) och går i vitt, biege, grått och silver. Helt underbart fina och de matchar perfekt till soffan och de andra färgerna runtomkring.

Som ni kanske lägger märke till ser det ganska så tomt ut på väggen ovanför soffan. Här ska det upp tavellister i framtiden, för att kunna ha lite valmöjligheter och byta ut tavlor och dekorationer ibland. Detta blir dock inte förrän vi har renoverat vardagsrummet. Det kanske inte syns på dessa bilder, men på väggarna sitter det en strukturtapet som bara måste bort. Men mer om planerna för vardagsrummet vid ett senare tillfälle. Om ett halvår eller så. Vardagsrumsrenoveringen står nämligen som nummer fem på listan. Och med tanke på vår renoveringstakt lär det ta ett tag innan den fula stukturtapeten byts ut mot något annat - en målad vägg eller den fina Laura Ashley tapeten. Det återstår att se.

Kommentarer
Postat av: Annika

Heej!

Vilka fina kuddar och ser så mysigt ut. Snön ligger kvar? :) Här snöar det för fullt. Får hoppas det ligger kvar. Kul att man kan inspirera lite, då blir jag glad.

Ha en fortsatt bra måndag, kram

2008-11-24 @ 11:33:59
URL: http://mindrom.blogspot.com
Postat av: Malin B

Å, nya kuddar hos dig också. Vad kul. =)

De var jätte fina, ja hela ditt rum är så mysigt och snyggt.

Just strukturen i mina kuddar var det som jag föll för plus att de var så gosigt mjuka i sin "hårdhet" eller vad jag ska säga. Så okej, priset också. ;)

2008-11-24 @ 11:36:22
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: lena

Dom där kuddarna skulle jag vilja ha:)

Känner för att förnya lite jag med.

Du har det väldigt fint du vännen:)

Ha det fint, kram lena.

2008-11-24 @ 13:08:11
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: Christine

Så fint du har det hjemme hos deg. Og tusen takk for koselig hilsen i bloggen min :-) Klem

2008-11-24 @ 14:26:25
URL: http://christinesinterior.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Hei=) Så koselig du har det, flotte puter da=) Ja er det ikke deilig med vinter, så lenge det varer=)



Klem Kerstin

2008-11-24 @ 17:28:07
URL: http://www.mitthvitehus.com
Postat av: Lissen

Mmm vad fina kuddar du har köpt!

Vad du har pysslat ser jag också, hjärtat med fågeln är jättefint!

Ha en skön kväll!

2008-11-24 @ 21:30:20
URL: http://lissento.blogg.se/
Postat av: dahlarna

Riktigt fina kuddar! vilken bra present! Ha det så bra! KRAM!

2008-11-24 @ 23:54:47
URL: http://dahlarna.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Verkligen fina kuddar - och dessutom helt rätt för er hörna. Härlig vinterkänsla!



Jaså har du också nu suttit insnöad på Kallax? Ja, på Kallax fungerade det ju naturligtvis trots all snö, eftersom vi inte står handfallna så fort det kommer lite snö.. men vad de pysslade med på Arlanda vete sjutton.. jag kom då ingen annan vart än hem igen...

2008-11-25 @ 15:10:08
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Mallaco

Så fin brickan är med marimekkon på. Ljuvligt!!!

2008-11-25 @ 20:20:48
URL: http://www.mallaco.blogsot.com
Postat av: Pia

Fiiint !!

2008-11-25 @ 20:38:26
URL: http://piakallman.blogg.se/
Postat av: iden

Åh, så koselige stuebilder! Herlig stemning!!!:)

2008-11-25 @ 21:21:24
URL: http://galleriden.blogspot.com
Postat av: Katta

Jag tycker att fotpall med bricka på är minst ett lika gott alternativ som bord.Snyggt, dekorativt och praktiskt på samma gång. Ser så mysigt ut med fårskinnet där blir så sugen på att skaffa ett par. Kram Katta

2008-11-26 @ 09:04:09
URL: http://rostigarosor.blogspot.com

Lämna en hälsning

Mitt namn
Kom ihåg mig

Min e-postadress (publiceras ej)

URL till min blogg

Min hälsning

Trackback
RSS