Välkommen till grönskan

Inför varje sommar får jag hemlängtan. Och det jag längtar hem till är mammas och pappas altan. Missförstå mig nu inte - självklart längtar jag efter min mamma och pappa - när jag säger att jag längtar efter min mannas och pappas altan är det för att det är riktig sommarkänsla för mig. Det är verkligen sommar - att kunna sitta där helt inbäddad i grönska och bara njuta.I år blev det en ganska så intensiv semester hemma i Sverige - två veckor där vi hann med Varberg, Stockholm, Västerås, Sandviken och Sundsvall. Sundsvall, det är där mina föräldrars altan finns. Och trots få dagar hann jag med att sitta där och njuta.

Varje år har mamma ett färgtema för blommorna på altanen. I år är det vitt och rött som gäller, vilket kanske syns på bilderna. Märk också att det smugit sig in en rosa pelargon. Det blir alltid så - en blomma som sticker ut och har en alldeles egen färg.


Den lilla trollsländan på bilden ovan hänger i en fiskelina från taket, bland fina glasprismor som ger vackra ljusspel.


Bänken ovan var faktiskt ny för mig. Tycker den är så fin - enkel och praktisk. Och visst är de gamla nätta terrakottakrukorna underbara!?! Även utan några blommot i dekorerar de sin plats på altanen.

Förr året byggde mina föräldrar ut altenen, så att den nu går runt husknuten och är L-forman. Längst ut på den nya delen står denna sockerlåda, med helt fantastiska penséer i. Den mörkröda färgen är verkligen vacker och den blir extra fin tillsammans med de vita.


Den dag jag får min alldeles egna (stora) altan kommer mina föräldrars att utgöra inspirationen. Den är nämligen helt fantastiskt perfekt - i mina ögon i alla fall!

Klara, färdiga, gå?

Nej...snarare "Klara, färdiga, skynda långsamt". Så blir nog min nystart med bloggandet. Kombinationen intensiv renovering och flytt resulterar inte i speciellt mycket tid till övers. Och ska man trycka in jobb och försöka hinna njuta lite av sommaren, ja då får det helt enkelt bli ett "skynda långsamt" när det gäller bloggen. Så här i nystarten siktar jag alltså på att uppdatera er ungefär 2 gånger i veckan.


Nu är det ju inte så att vi ska renovera hela lägenheten på stört, men är man en sådan som vill ha ting gjorda fort (när man väl bestämt sig för att genomföra dem) ja då lär det nog läggas en del energi på det.

Vårt sovrum har vi faktiskt redan börjat med, och i skrivande stund är det bara lite målning och listerna som saknas. Vi har även börjat fixa till TV/gästrummet och planerar att ha det klart tills dess att vi flyttar in på lördag. Vi får nämligen besök av svärföräldrarna nästa vecka, och det vore ju bra om de kunde få sova någonstans där de kan stänga dörren till renoverings- och flyttkaoset.

Därefter blir det dax för arbetsrum, hall (ovanvåning), vardagsrum och hallen på undervåningen. Köket har vi bestämt att vi tar nästa år och badrummet (som enda rum) behöver vi inte göra något åt alls. Jag lovar att, under vägens gång, komma med mer detaljerade beskrivningar på vad vi hittar på i varje rum, och kanske även lite för- och efterbilder.


Om någon undrar - bilderna i detta inlägg är tagna på en trevlig picknick till ön Herdla, som ligger utanför Bergen, där det finns ett gammalt flygfält från andra världskriget. Numera är det dock ett natur- och fågelreservat, hur fint och mysigt som helst.

Nystart

Efter en lång bloggpaus har jag nu bestämt mig för att starta om på nytt. Av flera olika anledningar har jag lagt min gamla blogg

Hus Nummer 30

på hyllan och startat en ny. Jag hoppas verkligen att gamla läsare följer med och att även nya hittar hit. De mesta jag kommer att visa här på bloggen kommer att handla om inredning (även om en del annat nog hittar vägen hit). Vår nyinköpta lägenhet ska renoveras, så självklart kommer jag att visa er hur det fortskrider. Dessutom kommer det alldeles säkert att visas allt från möbler och gardiner, till ljusarrangemang och kuddar. Alltså i stort sett allt som rör sig på inredningshimmelen!

♥  VÄLKOMNA ♥

Tillägg. Den 13 februari 2009. Min gamla blogg är nu raderad och därför fungerar inte länken ovan.